Logging in to the forum?

News about Notat.io. Comments and suggestions for the site.
User avatar
David Ward
Posts: 345
Joined: 05 Oct 2015, 19:50
Location: Aberdeenshire, Scotland
Contact:

Re: Logging in to the forum?

Post by David Ward »

I'm now getting this (see screenshot) in Firefox and am having to use Safari, which requires the double attempt I first described in my original post. I tried manually entering my password, but that made no difference.

Is it security related? I notice that Safari tells me the site is not secure.

EDIT: This is getting stranger. The problem is on a MacBook running OS 10.14. On my desktop Mac running 10.13 and using the identical version of Firefox I can log-in immediately with no problems at all. Safari also seems to log-in with just one step on my Desktop (and there's no notice about the site's not being secure). The versions of Safari are the same on both computers.

Restarting the MacBook makes no difference and all other sites that I use are working normally.
Attachments
Screenshot 2020-07-09 at 09.42.39.png
Screenshot 2020-07-09 at 09.42.39.png (53.08 KiB) Viewed 915 times
Finale 25.5 & F 26.2.2
Mac OS 10.13.6 & 10.14.6
http://www.composers-uk.com/davidward/news.htm

User avatar
David Ward
Posts: 345
Joined: 05 Oct 2015, 19:50
Location: Aberdeenshire, Scotland
Contact:

Re: Logging in to the forum?

Post by David Ward »

Ha! Clearing site cookies as recommended here viewtopic.php?f=11&p=7621#p7621 has worked for me. Log-in is now normal.
Finale 25.5 & F 26.2.2
Mac OS 10.13.6 & 10.14.6
http://www.composers-uk.com/davidward/news.htm

User avatar
Agent007
Site Admin
Posts: 13
Joined: 05 Oct 2015, 09:33

Re: Logging in to the forum?

Post by Agent007 »

David Ward wrote:
09 Jul 2020, 10:46
Ha! Clearing site cookies as recommended here viewtopic.php?f=11&p=7621#p7621 has worked for me. Log-in is now normal.
Yes, good that it works!

I have just sent a mass mail to all users with the same message, but have got bounced about 50% of users because of the spam settings in the mail domain.
A new attempt to send to the rest of users in 60 minutes again. Sorry if you get it again!

User avatar
John Ruggero
Posts: 1708
Joined: 05 Oct 2015, 14:25
Location: Raleigh, NC USA

Re: Logging in to the forum?

Post by John Ruggero »

Cleared cookies on Chrome, but I am still not remembered and have to sign in every time.
Mac mini (OS 10.8.5) with dual monitors, Kurzweil Mark 5 with M-Audio Midisport 2 x 2,
Finale 2014d with GPO 4, JW Plug-ins, SmartScore X Pro, Adobe InDesign CS4,
Inkscape .48.5 and .91, FontForge 20150526
http://www.cantilenapress.com

Schonbergian
Posts: 225
Joined: 03 Feb 2017, 02:25
Location: Toronto

Re: Logging in to the forum?

Post by Schonbergian »

Experiencing the same issue with Firefox.

User avatar
Agent007
Site Admin
Posts: 13
Joined: 05 Oct 2015, 09:33

Re: Logging in to the forum?

Post by Agent007 »

Schonbergian wrote:
10 Jul 2020, 13:44
Experiencing the same issue with Firefox.
John Ruggero wrote:
10 Jul 2020, 01:59
Cleared cookies on Chrome, but I am still not remembered and have to sign in every time.
Hello. I guess you have deleted the cookies as proposed. Have you tried deleting the cookies when not visiting the site, such as blank window?
I use both Firefox and Safari and don't get this problem.

RMK
Posts: 83
Joined: 05 Oct 2015, 12:12

Re: Logging in to the forum?

Post by RMK »

Same here, even with cleared cookies.

I am on Chrome/Windows 10.

User avatar
Agent007
Site Admin
Posts: 13
Joined: 05 Oct 2015, 09:33

Re: Logging in to the forum?

Post by Agent007 »

I am so sorry to hear about it. Maybe I have to reset the cookies again, thus all will log out.
Sorry to inconvenience, I know it might be irritating.

What about log-in, than log-out, than again log-in -- does it save than?

EDIT:
I have reset the cookie values as recommended to the following:
scrsht 2020-07-10 at 16.30.06.jpg
scrsht 2020-07-10 at 16.30.06.jpg (231.31 KiB) Viewed 855 times

User avatar
David Ward
Posts: 345
Joined: 05 Oct 2015, 19:50
Location: Aberdeenshire, Scotland
Contact:

Re: Logging in to the forum?

Post by David Ward »

Your resetting of the cookies seems to have solved another oddity I had been noticing. I had sometimes been showing as on-line on the forum when I had in fact logged out. This is now back to normal.
Finale 25.5 & F 26.2.2
Mac OS 10.13.6 & 10.14.6
http://www.composers-uk.com/davidward/news.htm

User avatar
John Ruggero
Posts: 1708
Joined: 05 Oct 2015, 14:25
Location: Raleigh, NC USA

Re: Logging in to the forum?

Post by John Ruggero »

I again deleted the three notat.io cookies in Chrome, restarted Chrome, but the "remember me" problem persists. I also had to log in twice this time.

I did the same in Safari with the same result.
Mac mini (OS 10.8.5) with dual monitors, Kurzweil Mark 5 with M-Audio Midisport 2 x 2,
Finale 2014d with GPO 4, JW Plug-ins, SmartScore X Pro, Adobe InDesign CS4,
Inkscape .48.5 and .91, FontForge 20150526
http://www.cantilenapress.com

Post Reply